nieuws

Ex-werknemer Cold Food veroordeeld

Industrienieuws

Ex-werknemer Cold Food moet boete betalenZAANDAM – Een ex-medewerker van snackfabrikant Cold Food moet 7.500 euro betalen aan zijn voormalige werkgever.

Kantonrechter Mr. Frank Visser (ook bekend van de Rijdende Rechter) is het met het in Oostzaan gevestigde Coldfood eens dat de ex-werknemer het afgesproken concurrentiebeding heeft overtreden.

Na beëindiging van zijn dienstverband met Coldfood, bekend van de Kwekkeboom- en Van Dobbenkroketten trad de kwaliteits-, arbo- en milieumanager voor een dag in de week in dienst bij concurrent Winterfood, onder meer fabrikant van de Amsterdamsche Croquet. Volgens hem kon dat probleemloos omdat hij zich bij deze fabrikant vooral met kwaliteitszorg binnen de sushi-productie bezighoudt. En daarom zou het concurrentiebeding niet gelden.

Coldfood is het daarmee niet eens en wil dat de man stopt met zijn werkzaamheden. De ex-werkgever eist tevens (via de rechter) een in het arbeidscontract afgesproken en op dat moment verbeurde boete van rium 52.000 euro op.

Rechter Frank Visser is het eens met Coldfood dat hier een concurrentiebeding geldt maar vindt de opgeëiste boete veel te hoog en verminderde die tot 7.500 euro. Ook al omdat de man geen ‘aanmerkelijk’ financieel voordeel van zijn overstap genoot en inmiddels zijn baan bij Winterfood heeft opgegeven.

Bron: www.zibb.nl

Reageer op dit artikel