nieuws

Europeanen nog steeds bang voor kippenvlees

Industrienieuws

Europese consumenten denken dat ze van het eten van kip vogelgriep kunnen krijgen.BRUSSEL – Zo’n 28% van de EU-inwoners denkt dat ze vogelgriep kan krijgen door het eten van kippenvlees, ook al is het goed doorbakken.

Een iets hoger percentage (29%) meent dat het niet veilig is om het vlees te eten van een kip die tegen de vogelgriep is gevaccineerd. Circa 21% denkt dat het vogelgriepvirus in gekookte eieren zit. De gegevens staan in een vrijdag gepresenteerde speciale Eurobarometer-enquete.

De cijfers komen niet als een verrassing. Op het hoogtepunt van de vogelgriep-uitbraken in de EU, stortte de afzet van kippenvlees in omdat mensen bang waren voor besmetting.

De gegevens betekenen wel dat er nog veel gedaan moet worden om alle misverstanden over kip en vogelgriep uit de weg te ruimen.

Van de in totaal 25.000 ondervraagden, afkomstig uit de EU-lidstaten én kandidaat-lidstaten Bulgarije, Roemenië, Kroatië en Turkije, blijkt 18 procent niet te weten dat het grootste risico op een besmetting met vogelgriep wordt veroorzaakt door het aanraken van dode vogels.

Lees ook:
Nieuwsdossier vogelgriep

Reageer op dit artikel