nieuws

Europarlementariërs op bezoek bij VanDrie

Industrienieuws

APELDOORN – Europees Parlementsleden, onder wie Neil Parish (UK), Luis Manuel Capoulas Santos (PT) Esther de Lange, Lily Jacobs en Jan Mulder (NL) hebben afgelopen week een werkbezoek gebracht aan kalverslachterij Ekro van VanDrie Group.

Europarlementariërs op bezoek bij VanDrie

APELDOORN – Europees Parlementsleden, onder wie Neil Parish (UK), Luis Manuel Capoulas Santos (PT) Esther de Lange, Lily Jacobs en Jan Mulder (NL) hebben afgelopen week een werkbezoek gebracht aan kalverslachterij Ekro van VanDrie Group.

Directielid Henny Swinkels van VanDrie Group pleitte tijdens het bezoek voor het in stand houden van de gekoppelde premies in de kalverhouderij tot 2013. Betalingen aan boeren zijn tot nu toe gekoppeld aan de productie, maar daar wil de Europese Commissie geleidelijk aan van af.

Volgens VanDrie wordt hierdoor de financiële structuur van de sector dramatisch veranderd. ‘Dit heeft gevolgen voor de toekomst van kalfsvleesproducenten’, aldus Swinkels. Hij verwacht dat de kalfsvleesproductie hierdoor zal dalen, waardoor de concurrentiepositie van de Nederlandse kalfsvleessector binnen de EU en op de wereldmarkt zal verslechteren.

Swinkels drong er bij de Europarlementariërs (die speciaal waren gekomen om VanDrie’s unieke kwaliteitssysteem Safety Guard te bekijken) op aan om koppeling van de premies in ieder geval nog tot 2013 te laten bestaan.

Directeur Rob de Way van VanDrie (2e van links) legt de EP’ers uit hoe VanDrie te werk gaat
 
Kijken naar de vleesproductie

Lees ook:
VanDrie nieuwe leverancier Albert Heijn (28 mei 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over VanDrie 

Reageer op dit artikel