nieuws

Ethiopiër wilde schapenvlees inchecken

Industrienieuws

WASHINGTON – Een Ethiopische man heeft op de luchthaven Dulles in Washington ruim veertig kilo schapenvlees bij de douane moeten achterlaten. De man wilde het vlees dat over zes koffers verspreid zat meenemen op een binnenlandse vlucht naar Seattle.

Ethiopiër wilde schapenvlees inchecken

WASHINGTON – Een Ethiopische man heeft op de luchthaven Dulles in Washington ruim veertig kilo schapenvlees bij de douane moeten achterlaten. De man wilde het vlees dat over zes koffers verspreid zat meenemen op een binnenlandse vlucht naar Seattle.

Toen de douanebeambten de man vroegen of hij soms ook buitenlandse voedselproducten aan te geven had, antwoordde de man heel eerlijk: ‘jazeker ik heb wat gekookt en gekruid schapenvlees bij me,’ meldt De Telegraaf vandaag. 

Vervolgens werd de bagage van de man door het douanepersoneel doorzocht. Daarbij troffen zij verspreid over een zestal koffers maar liefst vijftien pakken gekookt en met kerry gekruid schapenvlees aan. De totale hoeveelheid vlees bedroeg meer dan 40 kilo.

De import van vlees uit landen waar mogelijk gevaarlijke exotische dierziekten heersen is verboden in de Verenigde Staten. Daarom werd het vlees in beslag genomen, en is het vernietigd. De man mocht zijn reis naar Seattle, zonder zijn vlees, wel gewoon vervolgen.

 

Reageer op dit artikel