nieuws

Enkco mag op nieuwe plek blijven

Industrienieuws

HOLTEN – Vleesverwerker Enkco mag toch op industrieterrein Vletgaarsmaten blijven. Het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel is akkoord met de verplaatsing van het bedrijf.

Enkco mag op nieuwe plek blijven

HOLTEN – Vleesverwerker Enkco mag toch op industrieterrein Vletgaarsmaten blijven. Het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel is akkoord met de verplaatsing van het bedrijf.

Behalve voor Enkco is er groen licht gegeven voor de verplaatsing van nog twee bedrijven die groter zijn dan de provincie eigenlijk toestaat voor dit terrein.

Enkele weken geleden bleek nog dat Enkco mogelijk illegaal op Vletgaarsmaten zat. Het College van GS had geweigerd toestemming te geven aan het door de gemeente Rijssen-Holten ingediende bestemmingsplan. Reden was dat de provincie niet alleen maar grote bedrijven op het industriererrein wil hebben. De gemeente spande daarop een beroepsprocedure aan tegen de provincie.

Deze procedure loopt volgens een woordvoerster van de provincie nog. ‘Maar intussen heeft de gemeente ons een artikel-19 procedure voorgelegd voor het deel van het bestemmingsplan dat betrekking heeft op Enkco. Daaraan willen wij wel meewerken.’

De provincie zegt de verhuizing van Enkco niet te willen saboteren omdat het bedrijf zorgt voor veel werkgelegenheid in Holten en omgeving. Bovendien heeft de provincie het oude terrein, De Kol, nodig voor woningbouw.

Enkco zit al enige tijd in het nieuwe pand op Vletgaarsmaten.

Lees ook:
‘Nieuwe fabriek Enkco eigenlijk illegaal’ (27 september 2006)

Of kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Enkco

Reageer op dit artikel