nieuws

Enkco-directeur ziet ruimte voor groei

Industrienieuws

enkcoHOLTEN – Enkco-directeur Heite Dommerholt ziet in tegenstelling tot eigenaar Perkins Foods ruimte om te groeien. Vandaar dat Dommerholt samen met een investeerder het bedrijf wil kopen.

Enkco is sinds 1990 onderdeel van Perkins. Nadat het bedrijf in 2000 via een management buy-out van de beurs gehaald, wilde het niet meer in Enkco investeren. Dommerholt zag echter mogelijkheden en wilde juist wel uitbreiden.

Dommerholt wil snel verder groeien. Zowel in vlees en vleesvervangers en als in de kant-en-klare maaltijden ziet hij mogelijkheden. Encko levert nu ingrediënten aan fabrikanten, maar kan die ook zelf maken. Dommerholt is al met twee partijen in gesprek. ‘Kleine familiebedrijven, met mooie, echt Nederlandse producten’, aldus Dommerholt.

Enkco produceert vleesproducten, vleesvervangers en maaltijdingrediënten voor zowel restaurants en instellingen als supermarkten. Die producten gaan soms als huismerk de deur uit, maar ook steeds vaker onder eigen merknamen als Any Moment en Vivera. Het bedrijf realiseert met 500 man een jaaromzet van 90 miljoen euro. Volgens de directeur is het bedrijf ‘goed winstgevend’.
Bron: Financieele Dagblad

Lees ook:
Beleggingsmaatschappij neemt Enkco over

Reageer op dit artikel