nieuws

Enkco breidt productietijden definitief uit

Industrienieuws

Enkco mag definitief langer doorwerkenHOLTEN – Vleesverwerker Enkco in Holten mag definitief de productietijden uitbreiden. De gemeente Holten-Rijssen zette de gedoogbeschikking om in een definitieve milieuvergunning.

De gedoogbeschikking werd eerder door de gemeente verleend om het bedrijf de kans te geven de productie uit te breiden. Nu Enkco dit definitief wordt toegestaan, gaat de gemeente wel strak controleren of het bedrijf zich houdt aan de regels. ‘Onze milieucontroleur zal er elke week langs gaan. We houden de gang van zaken nauwlettend in de gaten’, zegt burgemeester Koelewijn.

De vergunning maakt het voor langere tijd mogelijk om zeven dagen per week de productie gaande te houden. Het gaat om maximaal twaalf uur in de dagperiode, vier uur in de avond en drie ’s nachts. Enkco krijgt ook vergunning om gedurende maximaal twaalf dagen per jaar af te mogen wijken van deze productietijden. Het bedrijf wil dan ’s nachts werken aan de schnitzellijn.

Er zijn nogal wat bezwaren van omwonenden ingebracht tegen de nieuwe vergunning. Aan een aantal bezwaren wordt tegemoet gekomen. Die tegen het werken op zondag worden in elk geval niet gehonoreerd.

Reageer op dit artikel