nieuws

Energielogo deze maand onthuld

Industrienieuws

DEN HAAG – Eind januari wordt bekendgemaakt hoe het lang verwachte energielogo voor op voedingsmiddelen eruit gaat zien. Dat stelt branchevereniging FNLI.

Producten met het energielogo moeten in de loop van dit jaar in de schappen komen te liggen. Er komt ook een campagne met onder meer voorlichtingsmateriaal om het logo bij het grote publiek onder de aandacht te brengen.

Het logo maakt voor consumenten in één oogopslag duidelijk hoeveel kilocalorieën een portie van een product bevat. De FNLI stelt dat overgewicht te maken heeft met inname en verbruik van energie. Het energielogo behoort tot de inspanningen van de levensmiddelenindustrie om overgewicht te voorkomen.

De FNLI maakte in september al bekend dat een energielogo in de maak was. Dat deed de brancheorganisatie nadat Albert Heijn aankondigde het Gezonde Keuze Klavertje te introduceren.

Reageer op dit artikel