nieuws

Einde varkenspestregels Duitsland

Industrienieuws

DÜSSELDORF – Het landbouwministerie van Noordrijn-Westfalen verwacht eind volgende week alle varkenspestregels op te kunnen heffen.

De Europese Commissie moet hiervoor groen licht geven. De heropening van Kreis Borken komt; de export van Nederlandse biggen naar Zuid–Europa neemt af, omdat de voorjaarsopleg van de dieren achter de rug is. Vleesvarkenshouders in Zuid–Europa leggen dan veel biggen op, die nu weer naar Duitsland kunnen.

Voor Nederlandse exporteurs van levende varkens betekent de opening van Keis Borken een verruiming van hun afzetmogelijkheden.

In de varkenspestgebieden in de Borken is gisteren het zuidelijk toezichtsgebied Borken II al opgeheven. Klinisch onderzoek van de 32.000 dieren op in totaal 55 bedrijven hebben geen nieuwe verdenkingen van varkenspest opgeleverd.

Zie ook:

Nieuwsdossier varkenspest

Reageer op dit artikel