nieuws

Eigenaar illegale slachtplaats voor rechter

Industrienieuws

LELYSTAD – Het was offerfeest, het slachthuis was vol en een boer uit Espel kon wel wat extra inkomsten gebruiken. Dat maakte dat hij niet alleen schapen verkocht, maar tegelijkertijd ook een slachtplaats ter beschikking stelde.

Eigenaar illegale slachtplaats voor rechter

LELYSTAD – Het was offerfeest, het slachthuis was vol en een boer uit Espel kon wel wat extra inkomsten gebruiken. Dat maakte dat hij niet alleen schapen verkocht, maar tegelijkertijd ook een slachtplaats ter beschikking stelde.

Omdat de schapenhouder daarvoor geen vergunning had, rekende de rechter in Lelystad even met hem af, meldt De Stentor.

In januari werden op het terrein van de verdachte 18 schapen in vuile stallen en tenten geslacht. Op islamitische wijze, dus zonder verdoving. En het bloed sijpelde zo de grond in. Koppen, poten en ingewanden werden meegenomen en ook dat is strafbaar.

De verdachte boer, de 39-jarige A.D., gaf tijdens de zitting toe dat hij fout bezig was geweest. ‘Het is nog nooit eerder gebeurd. Deze mensen wilden extra betalen en ik kon het geld goed gebruiken. Zo vet is de schapenbusiness niet.’

Als signaal naar D. en naar de hele sector vond de economische politierechter een boete van 2.500 euro op zijn plaats, maar wat hem betreft hoefde de boer maar 750 euro te betalen. De rest is hem voorwaardelijk opgelegd, als waarschuwing voor de komende 2 jaar.

Lees ook:
Inspectiedienst vindt illegale slachthuizen (19 februari 2007)

Rechtzaak: Van Rooi Meat slacht te veel (12 januari 2007)

AID grijpt in bij illegale slachtingen (1 januari 2007)


Reageer op dit artikel