nieuws

EBI genomineerd voor Food Valley Award

Industrienieuws

WAGENINGEN – EBI Food Safety is één van de genomineerden voor Food Valley Award. Het bedrijf produceert fagen tegen Listeria monocytogenes in onder meer vlees. De andere genomineerden zijn Solanic en Newtricious.

EBI genomineerd voor Food Valley Award

WAGENINGEN – EBI Food Safety is één van de genomineerden voor Food Valley Award. Het bedrijf produceert fagen tegen Listeria monocytogenes in onder meer vlees. De andere genomineerden zijn Solanic en Newtricious.

EBI Food Safety B.V. uit Wageningen dankt de nominatie aan het Bacteriofagen Technologie Centrum voor bestrijding van gevaarlijke bacteriën tegen Listeria. EBI werkt ook aan fagenpreparaten tegen MRSA en Salmonella.

EBI won vorig jaar voor het fagenmiddel Listex P100 ook al de gouden innovatieaward op de beurs FI Europe in Londen. Solanic was toen één van de andere genomineerde bedrijven. In maart van dit jaar won Solanic op de Franse beurs CFIA de Innovation Award met Promish 204 P, een hoogwaardig eiwit dat onder meer gebruikt kan worden in vlees- en visproducten.

Aardappeleiwit
Solanic produceert aardappeleiwit met vrijwel dezelfde functionaliteiten als dierlijk eiwit. Qua kosten en prestatie is het eiwit van Solanic gelijkwaardig aan dat van een dier. Op sommige eigenschappen, zoals foaming, voedselveiligheid en oplosbaarheid scoort het zelfs beter, aldus Food Valley. Het geheim achter dit eiwit is een scheidingsmethode op basis van absorptie.

Eieren tegen blindheid
Newtricious B.V. uit Oirlo werkt met verrijking van eieren met carotenoïden. De verrijkte eieren moeten een beschermend effect hebben op leeftijdsgebonden Macula Degeneratie (LMD), een ernstige oogafwijking.

De jury beoordeelt de inzendingen onder meer op innovatie, samenwerking en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De award wordt uitgereikt tijdens de Food Valley Conferentie op 7 oktober in Ede.

Lees ook:
Vion doet mee in MRSA-bestrijding (15 mei 2008)
EBI Foodsafety wint internationale Award (1 november 2007)
Aardappeleiwit goede vleesvervanger (14 mei 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over EBI Food Safety

 

Reageer op dit artikel