nieuws

Duitse productie biovarkensvlees blijft krap

Industrienieuws

BONN – Duitsland importeert 22 procent van het op de binnenlandse markt gevraagde biologische varkensvlees. Dat meldt Agd.nl.

BONN – Duitsland importeert 22 procent van het op de binnenlandse markt gevraagde biologische varkensvlees. Dat meldt Agd.nl.

Dat heeft landbouwmarktbureau AMI berekend. Uitgaande van de cijfers van 2010 gaat het daarbij om 31.400 ton, waarvan door Nederland 2.500 ton wordt geleverd. Daarmee is de Nederlandse biovarkenshouderij lijstaanvoerder, op de voet gevolgd door Oostenrijk dat 2.250 ton levert. Overige leverende landen zijn Denemarken (1.260 ton) en Italië (950 ton).

Een zelfvoorzieningsgraad van 100 procent ligt voor Duitsland volgens het bureau voorlopig niet in het verschiet. ‘Hoge voer- en investeringskosten alsmede verscherpte eisen aan de biologische productie frustreren de uitbouw net als in de andere Europese landen,’  licht AMI toe.
 

Reageer op dit artikel