nieuws

Duits vleesbedrijf verkoopt salmonella-kalkoen

Industrienieuws

salmonella.jpgVISBEK – De voedselautoriteiten in Noord-Duitsland gaan onderzoeken hoe het kan dat de Duitse vleesverwerker Fransziska Stolle zo veel producten met salmonella lijkt te leveren. Aanleiding is een ‘salmonella-alarm’ in Denemarken.

Uit een onderzoek van het Deense dagblad Politiken bleek kalkoenvlees van deze verwerker vaak en bovendien sterk besmet met de ziekmakende bacterie.

De krant had 10 verschillende pakken Stolle-kalkoenvlees met uiteenlopende houdbaarheidsdata uit verschillende supermarkten van de keten Netto getest en het was telkens raak, schreef het dagblad.

Netto heeft de producten van Franziska Stolle uit de schappen verwijderd en stelt met de verwerker in overleg te zullen treden om te kijken hoe het bacteriële veiligheidsniveau kan worden verbeterd. De voedselcontroledienst in Mecklenburg-Voorpommeren heeft dinsdag laten weten nooit onregelmatigheden te hebben ontdekt bij Stolle, maar wil wel uitvinden waarom de Deense controleresultaten zo beroerd uitpakten.

(Correspondent: Wim Verseput)

Reageer op dit artikel