nieuws

Drie Russische hamburgers voor prijs één Zwitserse

Industrienieuws

LEIDERDORP – Russen kunnen drie Big Macs kopen voor de prijs waarvoor je er in Zwitserland één overhandigd krijgt. En dan blijft er nog 13 cent over, blijkt uit een onderzoek van fastfoodketen McDonald’s.

Door de prijzen van de Big Mac in alle Europese landen te vergelijken kunnen we vaststellen ‘hoeveel hamburger één euro waard is’, stelt een woordvoerder.

In heel Europa betaalt de consument gemiddeld 2,60 euro voor een Big Mac. In de landen van de Europese Unie is dat 3,16 euro. De eurolanden betalen gemiddeld 3,07 euro. In Nederland kost de hamburger 2,95.

Het duurst is de hamburger in Zwitserland: 3,97 euro, gevolgd door Denemarken en Finland met respectievelijk 3,61 en 3,60 euro. Het goedkoopst gaat de snack in Rusland over de toonbank: voor 1,28. (ANP)

Reageer op dit artikel