nieuws

Dodelijk gehakt in Noorse Lidl

Industrienieuws

lidl.jpgOSLO – Lidl in Noorwegen heeft zijn gehakt uit de schappen gehaald nadat een kind was overleden aan een besmetting met E.coli 103.

Het gehakt lag onder de naam Gullgrytten in de winkels en kwam oorspronkelijk vandaan bij het bedrijf Gilde Fosen.

Een ander bedrijf, Vestfold Kjøttråvare, verwerkte en verpakte het vlees voor Lidl. Het besmette vlees kwam in beeld nadat negen kinderen vorige week ineens ziek werden. Een 4-jarig jongetje overleed kort daarna. Of het verwerkings- en verpakkingsbedrijf aan meer supermarkten heeft geleverd is niet bekend.

Vorig najaar overleed in Wales een 5-jarig kind aan de besmetting met E.coli. Tientallen anderen belandden in het ziekenhuis. Het verantwoordelijke bedrijf voor die besmetting, John Tudor & Sons, is inmiddels gesloten.

Reageer op dit artikel