nieuws

Dierenactivisten blijven weg na bedreiging

Industrienieuws

COEVORDEN – Dierenactivisten hebben een actie, maandag op de jaarlijkse Ganzenmarkt in Coevorden afgeblazen, vanwege bedreigingen.

Dierenactivisten blijven weg na bedreiging

COEVORDEN – Dierenactivisten hebben een actie, maandag op de jaarlijkse Ganzenmarkt in Coevorden afgeblazen, vanwege bedreigingen.

De actiegroep Respect voor Dieren zou flyers uitdelen, maar zag daar van af nadat eigenaar Martin Hof van Akka’s Ganzenparadijs in Coevorden zou zijn bedreigd. Hof is gespecialiseerd in ganzen en in diervriendelijke oplossingen rondom ganzenpopulaties in steden en dorpen en is tevens bevriend met ‘paardenfluisteraar’ en dierenactivist Willem Bobbink van Respect voor Dieren.

Acties
Wanneer Bobbink zijn actie op de Ganzenmarkt zou doorzetten, zou dat het leven kosten van de ganzen die Hofganzen opvangt. Ook acties tegen Hof zouden niet uitgesloten zijn.

Vernielingen
Vorig jaar werden er op het terrein vernielingen gedaan en zijn er dieren losgelaten, dood gemaakt en meegenomen. Dit alles vlak nadat Respect voor Dieren actie ondernam tegen het gebruik van ganzen op de Ganzenmarkt.

Lees ook:
Schiphol-ganzen naar de poelier (29 april 2008)
Ger Koopmans wil eerherstel voor foie gras (28 juli 2008)

Reageer op dit artikel