nieuws

Danish Crown wil ook externe bestuursleden

Industrienieuws

Danish Crown wil ook externe deskundigen in het ondernemingsbestuurRANDERS – Danish Crown wil af van de verplichting alleen varkens- en rundveehouders die lid zijn van de coöperatieve vereniging, te benoemen in het bestuur. Het huidige competentieniveau in het bestuur is te laag vindt DC.

De Deense slachter wil daarom het ondernemingsbestuur versterken met externe deskundigen. Het voorstel dat nu bij de ledenraad ligt, is een uitvloeisel van een studie van een speciale werkgroep.

In het voorstel wordt ook geopperd het bestuur drastisch af te slanken. Het aantal bestuursleden moet worden teruggebracht van 21 naar 15 en ook het aantal zetels in de ledenraad zou met een kwart moeten worden verminderd.

(Correspondent Wim Verseput)

Reageer op dit artikel