nieuws

‘Danish Crown sterker na turbulent jaar

Industrienieuws

RANDERS – Danish Crown heeft de omzet in het afgelopen boekjaar 2007/08 opgekrikt maar boerde met het resultaat achteruit. Dat blijkt uit de donderdag door het Deense vleesconcern gepresenteerde cijfers.

‘Danish Crown sterker na turbulent jaar

RANDERS – Danish Crown had het boekjaar 2007/08 ‘een turbulent jaar’ met een teruglopende varkensaanvoer en vleesproductie en de nasleep van diverse grote slachterijbranden. ‘Het concern is er versterkt uit te voorschijn gekomen.’

Dat zei topman Kjeld Johannesen van Danish Crown donderdag bij de presentatie van de jaarcijfers. Hij meent dat het bedrijf er versterkt uit tevoorschijn is gekomen door fors te snoeien in de hakencapaciteit en de personeelsbezetting. De kosten daarvan zijn verwerkt in de cijfers van het op 30 september afgesloten jaar.

Danish Crown krikte in het afgelopen boekjaar 2007/08 de omzet op. Het resultaat was echter slechter dan voorgaand jaar. De winst zakte met 31 miljoen euro naar 134 miljoen euro bij een omzet van 6,3 miljard. In het voorafgaande jaar boekte het bedrijf krap 6 miljard euro omzet.

Johannesen erkent dat de omzetgroei mede een uitvloeisel is van bedrijfsovernames, waaronder in Zweden. Van de winst wordt 127 miljoen uitgekeerd aan de leveranciers. In 2006/07 was de totale nabetaling nog 161 miljoen euro.

Aan de winst droegen met name ook de Britse activiteiten van dochter Tulip positief bij.  ‘De markten bewegen zich bovendien nu weer in het voordeel van Danish Crown’, gelooft Johannesen.

Lees ook:
Danish Crown sluit weer slachterijen (4 juni 2008)

Brand bij DC-dochter Tulip Oldenburg (27 mei 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Danish Crown  

 

Reageer op dit artikel