nieuws

‘Dag geen vlees, beter dan 6 maanden niet douchen

Industrienieuws

Dagje vlees laten staan zou goed zijn voor het milieuWASHINGTON – Wie vandaag in Californië geen 450 gram rundvlees eet, bespaart daarmee meer water dan door zes maanden lang niet te douchen.

Dat beweert althans onderzoekster Danielle Nierenberg van het Amerikaanse World Watch Institute in haar rapport ‘Happier Meals: Rethinking the Global Meat Industry’. Nierenberg brengt in het rapport de schadelijke effecten van de intensieve veehouderij in kaart, zowel in ontwikkelde landen als in landen die in ontwikkeling zijn. Nierenberg noemt de intensieve veehouderij gevaarlijk, onmenselijk en onhygiënisch. Volgens de onderzoekster kan de consument helpen aan een beter milieu door meer biologisch vlees te eten of zelfs het vlees enkele malen per week te laten staan.

In haar rapport stelt ze bijvoorbeeld dat elke calorie rundvlees 11 tot 17 calorieën aan veevoer nodig heeft. Verder zou de productie van elke kilo vlees in de Verenigde Staten, 25.000 liter water kosten.

World Watch Institute doet onderzoek naar milieu-, economische en maatschappelijke trends en probeert de streven naar een gezonde en leefbare maatschappij.

Reageer op dit artikel