nieuws

Crowdfundinginitiatief Buitengewone Varkens populair

Industrienieuws

AMBT DELDEN – Het crowdfundinginitiatief Buitengewone Varkens heeft in korte tijd meer dan 500 investeerders weten aan te trekken.

AMBT DELDEN – Het crowdfundinginitiatief Buitengewone Varkens heeft in korte tijd meer dan 500 investeerders weten aan te trekken.

Medio 2011 begonnen Twentse boeren met het op kleinschalige wijze buiten houden van varkens. Voor de financiering van het project werd gekozen voor een vorm van ‘crowdfunding’. Crowdfunding betekent ‘funding door de ‘crowd’, ofwel vele kleine ‘investeerders’ en belanghebbenden die bereid zijn om kleine bedragen te investeren voor bepaalde doelen waarbij zij zich betrokken voelen. Deze belanghebbenden geven allemaal een relatief klein geldbedrag wat bij elkaar opgeteld leidt tot één grote investering waarmee de doelen verwezenlijkt kunnen worden.

Vlees en vleesproducten

De mensen achter Buitengewone Varkens wilden van meet af aan burgers betrekken bij hun initiatief door ze te laten investeren. Als beloning krijgen de investeerders voor iedere 100 euro die ze inleggen voor 150 euro terug aan vlees en vleesproducten zoals chorizo, culatello, droge worst, paté. Ook gratis deelname aan evenementen hoort tot de beloning voor de investering.

De varkens worden gehouden op kleine boerenbedrijven. Het dagelijks toezicht vindt plaats door de boer. De varkens gaan uiteindelijk naar zelfslachtende slagers in de buurt.

Reageer op dit artikel