nieuws

COV viert 25-jarig bestaan

Industrienieuws

Wim van Pelt: belangenbehartiging blijftZOETERMEER – De Centrale Organisatie voor de Vleessector viert donderdag haar 25-jarig bestaan. In de afgelopen 25 jaar daalde het ledental weliswaar van 180 naar 58 maar de organisatie blijft, als het aan voorzitter Wim van Pelt ligt, nog lang bestaan.

De daling van het ledenaantal had met name te maken met het grote aantal vleesbedrijven dat er in de afgelopen jaren mee stopte of werd overgenomen. ‘Maar zolang er nog behoefte bestaat aan belangenbehartiging, blijft het COV’, aldus Van Pelt in een interview met het Agrarisch Dagblad.

Belangrijke onderwerpen van dit moment zijn onder andere de WTO-onderhandelingen. De COV wil zoveel mogelijk het ‘eigen’ vlees beschermen tegen goedkope vleesimporten uit derde landen.

Ook wordt momenteel de Europese koepelorganisatie UECBV gereorganiseerd. De COV doet dat samen met haar Deense en Duitse branchegenoten. ‘Dat is hard nodig’, vindt Van Pelt want anders gaan de grote vleesconcerns de belangenbehartiging zelf doen.’

In het meinummer van Meat & Meal meer aandacht voor het jubileum van de COV.

Reageer op dit artikel