nieuws

Consument ziet het iets zonniger in

Industrienieuws

DEN HAAG (ANP) – Consumenten waren in juli minder somber dan in juni. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Consument ziet het iets zonniger in

DEN HAAG (ANP) – Consumenten waren in juli minder somber dan in juni. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De graadmeter voor het vertrouwen verbeterde 8 punten en kwam uit op -32. In de voorgaande maand bereikte de stemmingsindicator met -40 een historisch dieptepunt. ‘Consumenten waren in juli beduidend minder pessimistisch over het economisch klimaat dan in juni”, stelt het CBS. Deze deelindicator van het consumentenvertrouwen verbeterde met 15 punten en kwam uit op -50.

Ondanks de forse verbetering is het vertrouwen in het economisch klimaat nog altijd laag: het gemiddelde over de afgelopen 20 jaar staat op -16.

Consumenten waren volgens de onderzoekers vooral minder somber over de economie het komende jaar. Tegelijkertijd verbeterde het oordeel van consumenten over hun financiële situatie in de komende 12 maanden aanzienlijk. Daardoor nam ook de bereidheid om aankopen te doen toe. Deze deelindicator verbeterde met 4 punten naar -19.
 

Reageer op dit artikel