nieuws

Chinezen gaan aan de Braziliaanse kip

Industrienieuws

Brazilië hoopt veel kip af te zetten in ChinaSAO PAULO – China gaat kip en ander vlees uit Brazilië importeren. Dertien bedrijven hebben van de Chinese autoriteiten toestemming gekregen om het vlees te leveren. Mogelijk wordt dat aantal nog uitgebreid.

Brazilië had al, zij het met tijdelijke vergunningen, toegang tot de Chinese markt, maar er is volgens een woordvoerder van de Braziliaanse vleesindustrie nooit één kilo Braziliaanse kip de Chinese grens over gegaan.

China was tot voor kort zelfvoorzienend. De vogelgriep en de groeiende vleesconsumptie leveren het land nu problemen op om genoeg eigen vlees te produceren. Brazilië probeert al jaren vlees af te zetten in China. De hoge hygiëne-eisen en de lage vleesconsumptie hielden dit echter al die tijd tegen.

Reageer op dit artikel