nieuws

Chicago bant vlees met koolmonoxide

Industrienieuws

Vlees dat is bewerkt met koolmonoxide blijft mooi roodCHICAGO – Vlees dat is verpakt met het gebruik van koolmonoxide mag wordt Chicago mogelijk taboe verklaard. Het gemeentebestuur overweegt winkels die dit soort vlees verkopen, te verbieden.

Het gebruik van koolmonoxide in vleesverpakkingen is bij vleesproducenten zeer gewild omdat het het vlees een mooie rode kleur geeft. Criticasters zijn bang dat de vleesindustrie hierdoor gaat verhullen dat hun vlees oud of bedorven is.

Het gemeentebestuur van Chicago vindt dat het publiek recht heeft om te weten dat producten kunstmatig zijn bewerkt en noemt de verpakkingsmethode misleidend en onveilig. ‘Ze kunnen vlees kopen dat eigenlijk uit de schappen had moeten zijn.’

Woordvoerder Mark Klein van Cargill Meat Solutions stelt daarentegen dat het publiek het recht heeft om niet onnodig de stuipen op het lijf gejaagd te worden. Volgens hem is met koolmonoxide niets mis.

Reageer op dit artikel