nieuws

Charcuterie 2 imponeert door compleetheid

Industrienieuws

NOORDELOOS – Slager John van Broekhuizen kreeg maandag 9 juli uit handen van Paul van Trigt het eerste boek Charcuterie 2 uitgereikt.

Charcuterie 2 imponeert door compleetheid

NOORDELOOS -Slager John van Broekhuizen kreeg maandag 9 juli uit handen van Paul van Trigt het eerste boek Charcuterie 2 uitgereikt.

Het boek is gebaseerd op jarenlange praktijkervaring en literatuurstudie van de worstmakerij-vakspecialist Paul van Trigt. Hij heeft er vijf jaar aan gewerkt. Charcuterie 2 is het ultieme praktijkboek voor worst en vleeswaren. Ruim 670 pagina’s kennis, rijk geïllustreerd en overzichtelijk gerangschikt. Niet alleen een must voor elke gepassioneerde professional in de branche. Met beschrijvingen van traditionele technieken en oude en nieuwe recepturen is het ambacht ook ‘geborgd’ voor toekomstige generaties worst- en vleeswarenmakers.

Het boek is vanaf 7 augustus te koop via de site van Paul van Trigt (www.paulvantrigt.nl) Van Broekhuizen, de slager uit Balkbrug, en de algemeen kampioen van de Nationale Slagers Vakwedstrijden (NSV) wist Van Trigt iedere keer weer te prikkelen en te stimuleren om met het boek verder te gaan. Van Broekhuizen vond het een gemis dat een dergelijk vaktechnische boek, waarin ook 350 recepten zijn opgenomen, er nog niet was. 
 
In het aankomende nummer van Vleesmagazine een interview met Paul van Trigt over Charcuterie 2.

Reageer op dit artikel