nieuws

C1000 Ulft start met Oud Hollands rund

Industrienieuws

ULFT – C1000 Geert Freriks in Ulft start met de verkoop van rundvlees van Oud Hollandse rassen. Dat meldt Distrifood.nl.

ULFT – C1000 Geert Freriks in Ulft start met de verkoop van rundvlees van Oud Hollandse rassen. Dat meldt Distrifood.nl.

Het is de eerste supermarkt die volgt na de pilots in 2011 bij de Plus-vestigingen in Deventer en Haaksbergen. Volgens de Stichting Natuurboer uit de Buurt maakt het aansluiten van enkele nieuwe leden het mogelijk om in meer supermarkten te starten met de verkoop van deze soorten rundvlees. Vleesleverancier Groothedde uit Vaassen helpt de Natuurboeren bij de vermarkting.

Belangstelling

‘Er is grote belangstelling vanuit de markt voor dit concept, maar we kunnen niet iedereen voorzien van vlees van het Oud Hollands rund omdat we nog niet voldoende aanvoer hebben’, aldus Jos Groothedde. De Stichting Natuurboer uit de Buurt wil samen met Groothedde toe naar een landelijke dekking in verkoop.

Eisen boeren

Deelnemende veehouders moeten voldoen aan verschillende eisen, onder meer op het gebied van duurzaamheid en dierenwelzijn.

 

 

Reageer op dit artikel