nieuws

Burrito verdringt pizza en bami in VS

Industrienieuws

Burrito's steeds populairder in VSWASHINGTON – Pizza’s en Chinees eten worden in Amerika steeds meer uit de markt gedrukt door de oprukkende Mexicaanse keuken. De consumptie van taco’s, tortilla’s en burrito’s is de laatste 20 jaar verviervoudigd, zegt het Amerikaanse ministerie van Landbouw.

De tortilla-industrie alleen al was in 2004 in de VS goed voor ruim vijf miljard euro, een verdubbeling ten opzichte van 1994. Tortilla’s vervangen in Amerika ook steeds vaker de traditionele sandwiches. Bijna negentig procent van de kokende bevolking zegt bovendien Mexicaanse gerechten te maken.

De groeiende populariteit van het zogenoemde ‘hispanic food’ is mede te danken aan de groeiende populatie van Latino’s in de Verenigde Staten. Amerikanen van Latijns-Amerikaanse of Spaanse afkomst waren vorig jaar de grootste minderheidsgroep in Amerika.

McDonald’s is al op de trend ingesprongen en kocht recent een meerderheidsbelang in de restaurantketen Chipotle Mexican Foods. Deze keten heeft 450 restaurants, verspreid over de VS.

Overigens zijn de Mexicaanse snacks in Amerika vele malen vetter dan de originele gerechten. De taco’s en burrito’s in fastfoodrestaurants bevatten tot 1.450 calorieën en 86 gram vet, terwijl de traditionele gerechten over de grens, in Mexico de 300 calorieën niet overstijgen.

Reageer op dit artikel