nieuws

Britse VWA publiceert nieuwe targets zoutreductie

Industrienieuws

De Britse voedselautoriteiten willen dat een consument maximaal 6 gram zout per dag binnen krijgt.LONDEN – De Food Standards Agency (FSA) heeft nieuwe targets vastgesteld voor de reductie van zout in levensmiddelen.

De voedselautoriteiten hebben maxima vastgesteld voor 85 categorieën. De streefwaarden moeten producenten van voedingsmiddelen stimuleren het aandeel zout in hun producten verder te laten dalen. De zoutmaxima zijn echter niet verplicht.

Veel fabrikanten van levensmiddelen hebben al veel gedaan om zout uit het product te halen. Aan de andere kant gaven bijvoorbeeld onder meer Nederlandse producenten van bacon aan dat het reduceren van zout de houdbaarheid van het product zou aantasten. Zout heeft immers ook een conserverende werking.

Volgens de FSA eten in Groot-Brittannië minstens 26 miljoen mensen te veel zout. Deel van de campagne is voorlichting aan consumenten.

Reageer op dit artikel