nieuws

Braziliaans rundvlees ook in Irak

Industrienieuws

Pratini de Moares was een van de belangrijke gasten tijdens de barbecue bij de Braziliaanse ambassadeWASSENAAR – Brazilië exporteert sinds kort ook rundvlees naar Irak. Het land is het 176ste land dat rundvlees van Brazilië afneemt. ‘Het gaat nu nog maar om één miljoen dollar per jaar, maar het is een begin’, zegt voorzitter Marcus Pratini de Moares van de Brazilaanse vleesexportorganisatie Abiec.

Pratini was een van de gasten tijdens de Braziliaanse barbecue, afgelopen vrijdag op de Braziliaanse ambassade in Wassenaar. Behalve de Braziliaanse vleessector waren ook vele kopstukken uit de Nederlandse vleesbranche vertegenwoordigd, waaronder een aantal vleeswarenfabrikanten zoals Compaxo en Henri van de Bilt.

Frans Egberts van Henri van de Bilt stelt dat ook de vleeswarenindustrie veel gebruik maakt van Braziliaans rundvlees. ‘Het is voor ons een belangrijke en goedkope grondstof’. aldus Egberts. Hij vindt het een goede zaak dat derde landen steeds meer de mogelijkheid krijgen om hun vlees naar Nederland te exporteren. ‘We hebben immers een tekort in Europa. het vlees moet ergens vandaan komen.’

Nederland is voor Brazilië een belangrijk land als het om export van rundvlees gaat.

Lees ook:
Nederland top voor Braziliaans rundvlees.

barbecue1.jpg

De Braziliaanse ambassadeur, zijn vrouw en Abiec-voorzitter Marcus Pratini de Moares

barbecue2.jpg

Eerst konden allerlei Braziliaanse bijgerechten worden opgeschept, daarna volgde een grote lap rundvlees

barbecue3.jpg

Pratini genoot na afloop van een heerlijke dikke sigaar. op de achtergrond de ambassadeur van Brazilië

barbecue4.jpg

De familie Zandbergen zat als belangrijkste importeur van Braziliaans rundvlees aan de tafel van de ambassadeur

barbecue5.jpg

Cor van de Post van Compaxo (rechts) en zijn tafel hadden het bijzonder naar hun zin

barbecue6.jpg

Een uitstekend moment voor veel ‘vleesbonzen’, zoals Jos Ramekers om te netwerken

Meer foto’s op onze fotopagina Place to Meat, in het volgende nummer van Meat & Meal, dat op 1 juni uitkomt.

Reageer op dit artikel