nieuws

Branderhorst neemt Hazenbroek over

Industrienieuws

GIESSEN – Branderhorst freshfood in Giessen neemt met ingang van 18 augustus 2008 Poeliersbedrijf Frank Hazenbroek in Sprundel over.

Branderhorst neemt Hazenbroek over

GIESSEN – Branderhorst freshfood in Giessen neemt met ingang van 18 augustus 2008 Poeliersbedrijf Frank Hazenbroek in Sprundel over.

Door de overname ontstaat een krachtige speler in de pluimveebranche. Zowel Branderhorst als Hazenbroek is gespecialiseerd in kip(producten) en wild.

Verhuizing
De vestiging in Sprundel beschikt over een uitgebreid bedrijfscomplex, dat meer dan voldoende ruimte biedt om er de huidige activiteiten van beide bedrijven te concentreren. Branderhorst freshfood zal dan ook met het gehele bedrijf vanuit Giessen naar Sprundel verhuizen.

Trend
Branderhorst zocht al langere tijd een passend antwoord op veranderingen in de markt. ‘Een belangrijk gegeven is dat supermarktorganisaties hun producten steeds vaker van een beperkte groep leveranciers betrekken. Daarbij wordt er vooral op gelet dat de inkooppartij flexibel in de markt functioneert, garant staat voor een goede kwaliteit, herkomstgarantie geeft en tegen een scherpe prijs levert. Wij spelen met de overname nadrukkelijk op deze trend in, aldus directeur Ad Branderhorst.

Reistijden
De vakbonden zijn inmiddels geïnformeerd over de overname. ‘Er zijn mogelijk mensen die niet mee willen naar Sprundel. Dat moet ik dan respecteren’, zegt Branderhorst tegen Meatandmeal.nl. ‘Voor anderen zijn we nu aan het kijken hoe we het gaan doen met reistijden en dergelijke.’

In totaal hebben de twee bedrijven straks ongeveer honderd arbeidsplaatsen.

Lees ook:
Braziliaanse Marfrig koopt Albert van Zoonen (24 juni 2008)
Partner gezocht voor Belgische Sfinc (20 juni 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over overnames

Reageer op dit artikel