nieuws

Bom uit WO II levert Vion financiële schade op

Industrienieuws

Vrachtwagens mochten niet het Vion-terrein opHELMOND – De slachterij van Vion heeft net als dertien andere bedrijven op het industrieterrein BZOB in Helmond een behoorlijke financiële schade geleden als gevolg van een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog.

Volgens voorzitter H. Beniers van de plaatselijke ondernemersvereniging hebben de bedrijven een miljoenenschade geleden. ‘Vooral de voedingsbedrijven, omdat het verse voedsel nergens naar toe kon en in de prullenbak kon worden gekieperd.’ Ook konden bestellingen niet worden afgeleverd en moesten de bedrijven met extra arbeidskrachten in het weekeinde de productie inhalen.

De Vion-slachterij moest vrijdag dicht wegens het onschadelijk maken van de vliegtuigbom in de buurt. De bom werd pas zaterdagmiddag ontmanteld. Vion wil geen mededelingen doen over de precieze geleden schade. ‘Varkens konden niet worden aangevoerd’, is het enige dat het bedrijf kwijt wil.

De verzekering betaalt in dit soort gevallen niet uit. De ondernemersvereniging wil de schade proberen te verhalen bij de gemeente Helmond. Vion, die deel uitmaakt van die vereniging steunt deze actie.

Reageer op dit artikel