nieuws

BN’ers laten zich opsluiten in varkensflat

Industrienieuws

AMSTERDAM – Vijf bekende Nederlanders en twintig actievoerders van Milieudefensie laten zich volgende week woensdag opsluiten in een varkensflat op de Dam in Amsterdam.

BN’ers laten zich opsluiten in varkensflat

AMSTERDAM – Vijf bekende Nederlanders en twintig actievoerders van Milieudefensie laten zich volgende week woensdag opsluiten in een varkensflat op de Dam in Amsterdam.

Daarmee willen ze aandacht vragen voor varkens en kippen in de bio-industrie. Cabaretier Vincent Bijlo, soap-actrice Kim-Lian van der Meij, zangeres Mir, actrice Karen van Holst Pelikaan en Marieke, deelnemer aan het programma Boer Zoekt Vrouw, brengen acht uur door in de varkensflat die bestaat uit drie lagen met kleine kooien.

Voorbijgangers kunnen zich ter plekke aansluiten bij het burgerinitiatief Stop fout vlees waarmee de nieuwe Tweede Kamer wordt gevraagd te kiezen voor een dier- en milieuvriendelijke veehouderij. Via een burgerinitiatief kunnen veertigduizend mensen samen een voorstel op de agenda van de Tweede Kamer zetten. Alle kamerleden moeten dan stemmen over het voorstel.

Lees ook:
Scholieren vinden leven kippen en varkens zielig

Of lees de column Gevild over dit onderwerp

Reageer op dit artikel