nieuws

Bioboeren ‘billijken’ tijdelijke ophokplicht

Industrienieuws

UTRECHT – De biologische boeren accepteren de afgekondigde ophokplicht tegen de vogelgriep als tijdelijke maatregel. Platform Biologica pleit namens de biologische sector voor structurele oplossingen: vaccinatie en proportionele maatregelen tegen alle insleeproutes die een risico vormen.

Reizigersverkeer en veevervoer vormen reële risico’s als het gaat om de insleep van het virus, maar worden in de ogen van de bioboeren nu nog ‘onvoldoende aangepakt’.

Vaccinatie, waar ook minister Veerman (Landbouw) op koerst als maatregel tegen de vogegriep, laat nog te lang op zich wachten. ‘Per direct’ moet deze voorzorgsmaatregel beschikbaar zijn, liet Biologica donderdag weten. ‘Vaccinatie zorgt ervoor dat de kippen beschermd zijn tegen het virus en vervolgens weer zo snel mogelijk naar buiten kunnen.’

Klik hier voor alle berichten over de vogelgriep

Reageer op dit artikel