nieuws

‘Binnenhof-bbq blijft op zelfde locatie

Industrienieuws

DEN HAAG – De PVE verwacht dat de Binnenhof-barbecue volgend jaar gewoon op dezelfde locatie gehouden wordt. Donderdag riep de Partij voor de Dieren op tot een verbod op promotie voor de bio-industrie in het gebouwencomplex van de Tweede Kamer.

‘Binnenhof-bbq blijft op zelfde locatie

DEN HAAG – De PVE verwacht dat de Binnenhof-barbecue volgend jaar gewoon op dezelfde locatie gehouden wordt. Donderdag riep de Partij voor de Dieren op tot een verbod op promotie voor de bio-industrie in het gebouwencomplex van de Tweede Kamer.

Tot ergernis van de Partij voor de Dieren vindt de barbecue plaats onder de ramen van de  fractiekamers van haar partij. Commerciële promotiedoeleinden gericht op parlementariërs en bewindslieden, zoals de ‘jaarlijkse bio-industrie promotiebarbecue’, horen volgens de partij niet thuis in een gebouwencomplex dat ‘waardenvrij zou moeten zijn’.

PVE-woordvoerster Pascalle de Ruyter zegt dat de bijeenkomst bedoeld is om met elkaar het jaar af te sluiten. ‘Dat doen we onder het genot van een hapje en een stukje vlees past daarbij. We zijn daar niet om te verkondigen dat mensen zoveel mogelijk vlees moeten eten.’

Tuin perscentrum
COV-secretaris Richard van der Kruijk stelt dat de Binnenhof-barbecue helemaal niet plaatsvindt op het Binnenhof, maar in de tuin van perscentrum Nieuwspoort. ‘Dat lijkt me een heel legitieme locatie om zo’n evenement te houden.’ De oproep tot een verbod noemt hij dan ook ‘een onzinnige opmerking’.

Foto: Roel Dijkstra/Fred Libochant

Wat vindt u hiervan? Reageer hieronder.

Lees ook:
Thieme wil verbod op Binnenhof Barbecue (3 juli 2008)
Verburg eet tóch vlees (+ foto’s) (3 juli 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over de Binnenhof Barbecue

 

Reageer op dit artikel