nieuws

Bijna helft wil geen vleesvervanger

Industrienieuws

AMSTERDAM – Circa 45 procent van de Nederlanders wil z’n vlees of vis niet door alternatieven vervangen.

Bijna helft wil geen vleesvervanger

AMSTERDAM – Circa 45 procent van de Nederlanders wil z’n vlees of vis niet door alternatieven vervangen.

Dat blijkt uit een onderzoek van NCDO, het centrum voor mondiaal burgerschap en internationale samenwerking, op basis van een onderzoek door TNS Nipo onder 1.088 Nederlanders. De opiniepeiling bracht in kaart wat consumenten van duurzaam voedsel vinden.

Centraal stond de vraag of mensen bereid zijn insecten in voedsel toe te staan. Een kwart van de Nederlanders zegt positief te staan tegenover het verwerken van insecten in voeding. Maar slechts één op de twintig is bereid zelf dergelijk voedsel te eten.

Vervanging vlees
In het onderzoek is ook gevraagd wat voor de respondenten de meest acceptabele vervanger van vlees en vis zou zijn. Circa 45 procent van de ondervraagden wil z’n vlees of vis door geen van de genoemde alternatieven vervangen.

Ongeveer 5 procent kiest voor voedsel waar insecten in verwerkt zijn. De groep die de voorkeur geeft aan kweekvlees, dierencellen gekweekt in het lab is 8 procent.

 

Reageer op dit artikel