nieuws

Benedik claimt 100.000 euro bij krant

Industrienieuws

Jac Benedik eist 100.000 euro van Dagblad De LimburgerLANDGRAAF – De gebroeders Benedik hebben een schadeclaim van 100.000 euro ingediend bij Dagblad De Limburger.

De krant publiceerde, ondanks een rechterlijk verbod, vrijdag 28 april toch een verhaal over het bewust niet betalen van pensioenpremies door het vleesbedrijf uit Landgraaf. De krant zegt rechtmatig te hebben gehandeld omdat ‘het om een ander verhaal ging’.

Vorige week bepaalde de rechter dat de krant geen verhalen mocht publiceren over de failliete vleesverwerker. De Limburgse kranten wilden volgens het vonnis onder koppen als ‘Pensioenpremies Benedik weg’ en ‘De beerput van Benedik’ en ‘De miljoenen van de Commerzbank en gesjoemel met vlees’ publiceren over misstanden en de gevolgen voor velen, met name in Landgraaf en omgeving.

In het artikel van vrijdag 28 april stelt Dagblad De Limburger dat Benedik vele maanden lang bewust geen pensioenpremies voor het personeel heeft betaald. Dat zou blijken uit een verklaring van ex-directeur Jac Benedik.

Reden daarvoor zou volgens de directeur een conflict met pensioenverzekeraar Aegon zijn. Aegon heeft een claim ingediend van één miljoen euro, schrijft de krant verder. Uitkeringsinstantie UWV heeft dat bedrag tegenover de krant bevestigd, maar Benedik zelf ontkent. Volgens hem bedraagt de achterstand hoogstens 150.000 euro. Door het faillissement van Benedik zitten werknemers met een gat in hun pensioenopbouw en zij hebben volgens de krant hun raadslieden ingeschakeld.

DE ARTIKELEN UIT DAGBLAD DE LIMBURGER

Lees ook:
De beerput van Benedik mag niet open
Benedik wordt Meatpartners

Reageer op dit artikel