nieuws

Belgische vleessector 40 procent kleiner

Industrienieuws

BRUSSEL – Sinds 2000 is 40 procent van alle Belgische vleesbedrijven verdwenen. Van de overige 60 procent draait 23 procent sinds 2010 met verlies.

BRUSSEL – Sinds 2000 is 40 procent van alle Belgische vleesbedrijven verdwenen. Van de overige 60 procent draait 23 procent sinds 2010 met verlies.

Dat blijkt uit cijfers van de Belgische Hoge Raad voor de Statistiek meldt het Vlaams informatiecentrum land- en tuinbouw (Vilt). ‘Dit maakt dat slechts 36 procent van de bedrijven gezond is in de Belgische vleesindustrie. Dat is een verontrustende situatie’, zegt Koenraad Vangoidsenhoven van Fenavian, de nationale federatie van de fabrikanten van vleeswaren.

Van de 922 bedrijven die de vleesindustrie in 2000 telde, zijn momenteel 376 bedrijven failliet of gestopt. Van de overblijvende 546 actieve bedrijven werken er 205 met gecumuleerd verlies en zijn er tien bedrijven met onbekende financiële informatie. Dat betekent dat men nog kan spreken van 331 gezonde bedrijven of slechts 36 procent .

 

Reageer op dit artikel