nieuws

Belgisch varkensvlees kan naar China

Industrienieuws

BRUSSEL – China stelt zijn grenzen open voor Belgisch varkensvlees. Sabine Laruelle, minister van Middenstand, KMO’s, Zelfstandigen en Landbouw reageert opgetogen.

Belgisch varkensvlees kan naar China

BRUSSEL – China stelt zijn grenzen open voor Belgisch varkensvlees. Sabine Laruelle, minister van Middenstand, KMO’s, Zelfstandigen en Landbouw reageert opgetogen.

Chinese autoriteiten geven toestemming aan 5 Belgische bedrijven om varkensvlees uit te voeren. Vice-minister Pu Changcheng van China gaf zijn akkoor. Minister Laruelle streeft ernaar dat in de nabije toekomst alle Belgische bedrijven van de betrokken sectoren naar China kunnen uitvoeren.

De Belgische voedingssector is al lang vragende partij om te mogen exporteren naar China. Maar het Aziatische land hield tot voor kort de boot af. Vooral op het vlak van voedselveiligheid wilden de Chinezen waterdichte garanties.
 

Reageer op dit artikel