nieuws

Belgen zetten kip aan ’t spit op 1

Industrienieuws

Kip aan het spit staat op 1 in BelgiëBELLEWAERDE – De Belgische regering werkt actief mee aan het herstel van de pluimveesector in België. Zelfs de verkiezing De Lekkerste Kip van België is door de regering gefinancierd.

In Bellewaerde werd zaterdag het lekkerste kipgerecht van Vlaanderen gekozen, een initiatief van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) en de Vlaamse overheid.

De website www.delekkerstekip.be werd de voorbije weken overspoeld door duizenden bezoekers, die na een nominatieronde moesten kiezen tussen kip aan ’t spit, kip in de wok, kipvidé, kippenbout en kipsaté. Uiteindelijk haalde kip aan ’t spit het met 50 procent van de stemmen, schrijft Het Laatste Nieuws.

Duizenden bezoekers van de website werden zaterdag in aanwezigheid van Vlaams minister-president Yves Leterme getrakteerd op een gratis dagje Bellewaerde. Twintig hostessen deelden er zo’n 10.000 kippenboutjes uit.

‘De pluimveesector heeft tijdens de lente fenomenale verliezen geleden door de ophokplicht als voorzorgsmaatregel tegen de vogelgriep’, stelde Leterme. ‘Daarom heeft de Vlaamse overheid 300.000 euro vrijgemaakt om de kipconsumptie op te krikken, nu de pluimveehouders opnieuw hun werk kunnen doen. De julicampagne de lekkerste kip van Vlaanderen is één van de acties’, zegt Leterme, die tevens beloofde vanaf nu meer kip te laten opdienen tijdens ministerraden.

Reageer op dit artikel