nieuws

Bedrijf dicht na E.Coli-affaire

Industrienieuws

E.coli-bacterie eiste leven in WalesBRIDGEND- Vleesverwerker John Tudor & Son uit Wales heeft de deuren gesloten als gevolg van de massale E.coli-uitbraak op een aantal scholen, in het najaar van 2005.

Tientallen scholieren in Wales raakten besmet met de gevaarlijke bacterie toen zij vlees hadden gegeten dat afkomstig was van het bedrijf uit Bridgend. Een vijfjarig jongetje stierf zelfs in het ziekenhuis aan de gevolgen van de besmetting.

De bacterie is waarschijnlijk in het vlees terechtgekomen op de verpakkingsafdeling van het bedrijf. De machines verpakten zowel rauw als verhitte producten. Bovendien stond de machine recht onder een elektronische vliegendoder en was de afdeling niet goed schoon.

John Tudor & Son heeft vijftig jaar bestaan.

Reageer op dit artikel