nieuws

Bederfsensor voor vleeswaren en kip

Industrienieuws

Freshqualitysensor.GIFWASHINGTON – Het Amerikaanse bedrijf Food Quality Sensor International (FQSI) heeft een smart label ontwikkeld die bederf aangeeft in verse vleeswaren en kipproducten.

Het label, FreshQ, kan door vleespakkers, distributeurs of retailers worden aangebracht op de verpakking. FreshQ kan door de verpakking meten of er bacterieën aanwezig zijn die verantwoordelijk zijn voor bederf.

Als het label een sinaasappelkleur heeft, is het product vers. Gaat het aantal bacteriën naar een kritisch niveau, dan krijgt het label een grijze kleur. Volgens Marco Bonné, President van FQSI, wijst marktonderzoek uit dat 95 procent van Amerikaanse consumenten een product met verslabel verkiest boven een product zonder een dergelijk label.

De kosten van FreshQ vallen volgens Bonné laag uit. Het label, dat 100 procent food grade is (kan dus in contact komen met levensmiddelen), kost circa één procent van de aankoopprijs van het product waarop het bevestigd is.

FreshQ wordt momenteel uitgerold in de VS bij een regionale retailer en een vleesleverancier.

Reageer op dit artikel