nieuws

Beckers en Zwanenberg hebben dezelfde oranjekreet

Industrienieuws

De snacks die Zwanenberg op de markt brengen, voeren dezelfde kreet als die van BeckersDOETINCHEM – Zwanenberg Food Group en Beckers komen allebei op de markt met snacks onder de naam Hap Holland Hap. Dat schrijft het vakmagazine Meat & Meal deze maand. De snacks verwijzen naar het komende WK voetbal.

Zwanenberg heeft Hap Holland Hap prominent op de blikjes snackballetjes en knakworst staan. Beckers zegt Hap Holland Hap alleen als kreet te gebruiken.

De doublure is overigens niet helemaal uniek in de strijd van vlees- en snack fabrikanten om de oranjeconsument. Zo komt ProMessa met hamburgers die voor de gelegenheid zijn omgedoopt tot ‘middenstip’. De hamburgers die van Deen-Hobu vandaan komen heten hetzelfde.

De meest bijzondere oranje-vleesproducten komen dit WK echter van Dalco Food. Die heeft voor deze gelegenheid speciaal een lasermachine aangeschaft waarmee feilloos logo’s, zoals een brullende leeuw, op het vlees kunnen worden aangebracht.

‘Maar het gezicht van Ruud van Nistelrooy kan ook’, zegt Frank Noltes van Dalco Food in Meat & Meal.

Wilt u weten wat er nog meer aan oranjeproducten wordt geproduceerd door de vleesfabrikanten, lees dan het volledige artikel in het nieuwste (mei)nummer van Meat & Meal.

Klik hier voor een gratis proefnummer.

Reageer op dit artikel