nieuws

Ballenproeverij bij lancering Het Planeet

Industrienieuws

WOERDEN – Met een proeverij van hamburgers en gehaktballen lanceren 23 bedrijven op woensdag 25 januari hun Platform Nieuwe Eiwitproducten, kortweg Het Planeet.

Ballenproeverij bij lancering Het Planeet

WOERDEN – Met een proeverij van hamburgers en gehaktballen lanceren 23 bedrijven op woensdag 25 januari hun Platform Nieuwe Eiwitproducten, kortweg Het Planeet.

‘Gedeeltelijk of geheel plantaardige eiwitrijke ingrediënten en producten hebben de afgelopen vijf jaar een kwaliteitssprong gemaakt. Zo dat ze kunnen wedijveren met gangbare dierlijke alternatieven,’ stelt Annelies Bol namens Het Planeet. ‘In een proeverij moet duidelijk worden dat lekker, gezond en duurzaam compromisloos samengaan.’

Leden van Het Planeet zijn producenten van nieuwe en innovatieve eiwitrijke ingrediënten, halffabrikaten en eindproducten. Dit zijn vleesvervangers als soja, lupinen en erwt, maar ook eiwitbronnen in opkomst als algen en zelfs insecten. Door krachten te bundelen en eenduidige informatie over deze ‘nieuwe’ eiwitproducten aan te bieden, wil Het Planeet de transitie naar een duurzame eiwitconsumptie versnellen.

Plaats van handeling is Kasteel Woerden in Woerden. 

Programma woensdag 25 januari
14.30 uur: Ontvangst
15.00 uur: Prof. Jan Rotmans (hoogleraar transitiemanagement Erasmus Universiteit) over het belang van de eiwittransitie
15.20 uur: Robert Kroon (oprichter van culinair PR-bureau ‘Kroon op het werk’) over het culinaire perspectief van nieuwe eiwitproducten voor consument, horeca en catering
15.45 uur: Jeroen Willemsen (commercieel directeur Ojah) over de ambities van Het Planeet.

Facilitator & Inspirator: Arko van Brakel (duurzaam ondernemer en oprichter van Nederlands eerste internetbedrijf EuroNet).

Vanaf 16.15 uur organiseren Urgenda (actieorganisatie voor innovatie en duurzaamheid), Foodlog.nl (dé discussie- en nieuwssite over eten) en P4 Horeca en catering (onbezorgde gastvrijheid) een prikkelende ‘burger- en ballenproeverij’. Een jury onder leiding van culinair journalist Felix Wilbrink (Telegraaf) kiest de lekkerste hamburgers en gehaktballen, waarbij volvleesproducten worden getest tegenover hybride producten waaraan plantaardige eiwitten zijn toegevoegd.

Huidige leden van Het Planeet:

Alpro Soya BV Proviand BV
Dalco Food BV Quorn
DIKA Services Schouten Europe BV – Goodbite
Duynie Holding Sensetrition BV
Enkco foodgroup – Vivera Tivall BV
Falafun BV Venik
Friesland Campina – Valess De Vegetarische Slager
Hulshof BV
Ingrepro BV
LaBeij BV
LI Frank BV
Lusence BV
Lacto Trade BV
Meatless BV
MFH-Pulses
Ojah BV
Phycom BV

 

Reageer op dit artikel