nieuws

Antwerpen zonder vlees

Industrienieuws

ANTWERPEN – De actie ‘Dagen Zonder Vlees’ in Antwerpen is gisteren van start gegaan.

ANTWERPEN – De actie ‘Dagen Zonder Vlees’ in Antwerpen is gisteren van start gegaan.

Dagen Zonder Vlees is een actie voor en door vleeseters om tijdens de vastenperiode van 22 februari tot 7 april, afstand te nemen van vlees. Er zijn bijna 4000 mensen die zich hebben ingeschreven op de site om mee te doen aan de actie.

De actie is opgericht om samen vierkante meters te besparen op de ecologische voetafdruk. De ecologische voetafdruk voor een bepaald jaar is een getal dat weergeeft hoeveel biologisch productieve grond- en wateroppervlakte een bepaalde bevolkingsgroep in dat jaar gebruikt om zijn consumptieniveau te kunnen handhaven en zijn afvalproductie te kunnen verwerken.

 

 

 

Reageer op dit artikel