nieuws

Amerikaans parlement stemt voor uniforme voedselregels

Industrienieuws

Volgens de National Uniformity for Food Act staat dat in alle staten dezelfde regels gaan gelden voor food labelling.WASHINGTON – Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft de National Uniformity for Food Act goedgekeurd. In de Food Act staat dat in alle staten dezelfde regels gaan gelden voor waarschuwingen andere informatie over voedselveiligheid op verpakte levensmiddelen.

‘Voedingsmiddelenfabrikanten hebben recht op een rationele nationale standaard op wetenschappelijke basis’, zegt ook Bruce Josten van de Amerikaanse Kamer van Koophandel. ‘Het kan niet zo zijn dat een product in de ene staat als veilig wordt beschouwd en in de andere niet.’

Producentenorganisatie GMA stelt dat onder de huidige wetgeving de 50 staten en de Food and Drug Administration (FDA) verschillende en conflicterende informatie op verpakte voeding kunnen eisen.

Consumentenorganisatie Consumers Union meent echter dat onder het mom van uniformiteit stenge wetten van staten die de consument beschermen, vervangen worden door een veel minder strikte federale wet.

De Senaat moet zich nog uitspreken over de wet. Voor producten als kip en vlees bestonden al federale regels.

Reageer op dit artikel