nieuws

Aluminiumverpakkingen ongevaarlijk in magnetron

Industrienieuws

het logo voor magnetronvriendelijke aluminiumverpakkingenFREISING – Aluminium voedselverpakkingen, zoals lasagnaschotels, kunnen veilig in de magnetron, meldt het Fraunhofer Institute voor procestechnologie en verpakkingen IVV.

De opdrachtgevers, de Europese Aluminium Folie Associatie (EAFA), hopen met deze resultaten consumenten en verpakkingsproducenten gerust te stellen en verpakkingstechnologen te overtuigen van de mogelijkheden van aluminiumfolie in magnetronverpakkingen.

De onderzoekers verwarmden meer dan 200 aluminium voedselverpakkingen in vier verschillende magnetrons op maximale kracht. Zij concluderen dat dit verwarmen ongevaarlijk is en dat de verpakkingen de magnetronovens niet te beschadigen. Wel merkten ze dat dezelfde hoeveelheid voedsel sneller warm werd in een plastic verpakking dan in een aluminium tray.

Om het gebruik van aluminiumfolie in magnetronverpakkingen verder te stimuleren heeft de EAFA onlangs het ‘AFCMA’s Micro-Save logo’ (zie afbeelding) overgenomen. Dit logo is een signaal voor de industrie als ook de consumenten om beide doelgroepen bewust te maken van de veiligheid van aluminiumfolie in de magnetron.

Reageer op dit artikel