nieuws

Albert Heijn blijft ‘plofkip’ verkopen

Industrienieuws

ZAANDAM (ANP)- Albert Heijn blijft het soort kip verkopen dat Wakker Dier plofkip noemt, maar is met leveranciers in gesprek om de kip meer ruimte te geven in de stallen.

ZAANDAM (ANP) – Albert Heijn blijft het soort kip verkopen dat Wakker Dier plofkip noemt, maar is met leveranciers in gesprek om de kip meer ruimte te geven in de stallen.

Dat zei de supermarktketen vrijdag in reactie op een brief van de actiegroep. Wakker Dier riep eind januari 40 Nederlandse supermarkten, fastfoodketens en A-merken op geen plofkippen meer te verkopen. Dit zijn vleeskuikens die in stallen dicht op elkaar zitten. Ze zijn erg doorgefokt. Hierdoor zijn ze sneller slachtrijp, maar krijgen ze ook fysieke problemen.

Albert Heijn probeert in overleg met leveranciers kippen in ieder geval 20 procent meer ruimte te geven. ‘We proberen stapsgewijs op deze manier ons kippenvlees te verduurzamen’, aldus een woordvoerster van de supermarktketen, die ook scharrel- en biologisch kippenvlees verkoopt. Albert Heijn verkoopt 90 procent van al het scharrel- en biologisch kippenvlees in Nederland.

Volgens Albert Heijn is het niet mogelijk regulier kippenvlees volledig uit de schappen te bannen, onder meer omdat er niet voldoende kippen zijn die een beter leven hebben gehad. Bovendien zou de prijs van kip dan sterk omhooggaan.
 

Reageer op dit artikel