nieuws

Alarm over kippenvlees Lidl (D)

Industrienieuws

BERLIJN – Een deel van het kippenvlees in Lidl-vestigingen in Duitsland zit vol met gevaarlijke kiemen die bestendig zijn tegen antibiotica.

Alarm over kippenvlees Lidl (D)

BERLIJN – Een deel van het kippenvlees in Lidl-vestigingen in Duitsland zit vol met gevaarlijke kiemen die bestendig zijn tegen antibiotica.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Duitse consumentenorganisatie Bund, meldt Distrifood. De organisatie onderzocht kippenvlees bij diverse supermarktketens en bij de helft van de proeven werden de kiemen aangetroffen. Dergelijke kiemen kunnen tot zware ziektes en zelfs de dood leiden.

Bund wijst met de vinger naar kippenvleesproducenten zoals Wiesenhof, Sprehe en Stolle die het vlees met de gevaarlijke kiemen verkopen.  De melding van Bund heeft voor flink wat opschudding gezorgd in Duitsland. Tot gisteravond was niet duidelijk of het vlees ook in Nederlandse winkels ligt. Lidl Nederland zal later vandaag een reactie geven over de situatie rond het kippenvlees.

 

 

Reageer op dit artikel