nieuws

Al weken varkenspest in Duitsland

Industrienieuws

Duits bedrijf had al weken varkenspestHALTERN – Het varkenpestvirus heerst al tenminste drie weken in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Dat blijkt uit de monsters van varkens op een maandag besmet verklaard bedrijf.

Volgens het Duitse referentielaboratorium voor varkenspest, het Friedriech-Löffler-Institut, was dit zaterdag uit voorzorg al geruimde bedrijf als eerste besmet. In ongeveer een derde van 70 varkens werden antilichamen tegen varkenspest aangetoond. ‘Deze zijn op z’n vroegst drie weken na infectie terug te vinden’, aldus onderzoeksleider Klaus Depner.

Alle andere uitslagen zijn tot nu toe negatief. De speurtocht naar de bron van besmetting gaat verder. Volgens Depner kan de aankoop van biggen van een besmet bedrijf de oorzaak zijn, overdracht door geïnfecteerde wilde zwijnen of het voeren van besmette etensresten (swill).

Lees ook:
Varkenspest leidt nog niet tot schade
Honderd procent controle op varkensinvoer
Sector: mijd varkenspestgebied

Reageer op dit artikel