nieuws

Al jaren handel in ‘antiek’ rundvlees

Industrienieuws

Antiek rundvlees wordt gebruikt in vleeswaren, zegt Bulgaarse regeringSOFIA – De Bulgaarse regering vermoedt dat er in Europa al jaren wordt gehandeld in veel te oud rundvlees. Dat hebben Bulgaarse media gemeld. Het vlees zou worden gebruikt voor het produceren van vleeswaren.

Twee weken geleden werd door de Bulgaarse douane aan de Griekse grens een lading van 75 ton 22 jaar oud rundvlees onderschept. Het vlees was geproduceerd in Ierland, maar zou – mogelijk via Nederland – naar Griekenland zijn geëxporteerd. Een louche Bulgaars importbedrijf, Bulimpex, importeerde 75 ton van dit vlees twee weken geleden naar Bulgarije.

Uit onderzoek is gebleken dat het vlees twee jaar na productie is gekocht. Waar het vlees al de tijd precies is opgeslagen is nog niet bekend.

Volgens een woordvoerder van het Bulgaarse ministerie van Landbouw is in totaal 1200 ton van dit decennia oude rundvlees verhandeld in ‘vele landen’ in Europa. Het vlees zou worden gebruikt voor de verwerking in salami’s en andere vleeswaren. Douaniers onderschepten de lading van 75 ton omdat het vlees blauw was uitgeslagen.

Volgens het ministerie wordt het in beslag genomen vlees verbrand.

Reageer op dit artikel